Debat: Tre ministre afslørede, at de næsten intet ved om Atomkraft!

Debatten blev omtalt i Jyllands-Posten og i Aarhus Stiftstidende.

Her citeres Aarhus Stiftstidende:

"Hvad er det vigtigste område for at skabe et bæredygtigt samfund", blev tilhørerne spurgt. Og her blev atomkraft til en vis undren i panelet det største ord flankeret af genbrug.

Jakob Ellemann-Jensen svarede: "Atomkraft har en masse spændende aspekter, men miljømæssigt er der en masse affald, man skal af med, så jeg ser det ikke som en mulighed" - Lars Løkke mente, "det var et mærkeligt signal at sende ud i verden".

En tilhører var ikke tilfreds, men savnede argumenter for, at vi ikke skulle tale mere om atomkraft.

Lars løkke: "Fordi det er pissefarligt, og ikke nødvendigt. Green Tech og vedvarende energi giver Danmark en enorm branding og konkurrencefordel ude i verden. Det skal vi ikke kaste ud til fordel for noget, der er så farligt som atomkraft".

Jakob E-J supplerede:  "Det er både farligt og dyrt og ingen vil have affaldet".

**

REO:  Det er positivt, at så mange studerende ønsker atomkraften til debat, og ufatteligt, at ledende ministre afslører, at de stort set intet ved om atomkraftens enestående mulighed for at afværge de værste klimaændringer.

En kendt REO-aktivist (BLA) formulerer det kort: "Det specielle ved området energi/atomkraft er, at man gerne må udtale sig uden at ane en brik om det."

Link til omtalen i Aarhus Stiftstidende (De studerendes ønsker ses nederst) 

Forenings-information

REO

Kulsvierparken 71
2800 Lyngby

tlf-ikon  21 25 54 20

mail-ikon  info@reo.dk

REO arbejder for en nuanceret energidebat, hvor kernekraft vurderes på lige fod med andre energikilder ud fra samfundsøkonomiske og miljømæssige hensyn.​